Stekt ørret med kremet pesto

God morgen! 

Her er vi godt i gang med dagen – Klara vekket alle med et smil klokken 6 så i dag var det rett i kaffekoppen for å si det slik😉 Tenk at det er august allerede? Årets siste sommermåned før høsten starter for fullt. 4 måneder til 1 desember (!!!) Tiden går fort så her må man bare nyte dagene💛💛

I år har vi spart ferien til august – vi reiser sørover på lørdag og jeg gleder meg til ferie med gjengen min. Men før det skal det lages mat og innlegg til den kommende uken!

 

I dag deler jeg en “vannimunnen” oppskrift – ørret med pesto. Fisk er noe vi spiser mye av her i huset og jeg prøver alltid å lage litt ekstra utav det. Fisk trenger ikke å være kjedelig og her hjemme er fisk noe av det beste ungene vet. Denne oppskriften er super enkel, sunn og næringsrik og passer for både liten og stor.

Processed with VSCO with a5 preset

Vi bruker som sagt en del speltlomper og grunnen til det er at det er et supert tilbehør til middagen, speltmelet er mildt for magen og vi liker det rett og slett veldig godt! Jeg liker også konseptet med å putte masse digg inni en lefse, ha over litt dressing og hive innpå. Speltlomper funker utrolig bra til restemiddag også – har du litt rester fra dagen før, hiv det i en lompe så blir det jammen meg et lite måltid utav det.

Til dagens oppskrift trenger du💛

Til pestoen: 

1 fedd hvitløk

1 håndfull pinjekjerner (kjøper ferdig ristet)

50g parmesan

1 bunt basilikum

En god olivenolje

4 ørretfilet

2ss hampfrø

2 never med spinat

Litt salt

Slik gjør du💛

Start med å riste pinjekjernene (hvis du ikke har ferdig ristede) og ha dem i en foodprossessor. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland godt. Ha i olivenolje til ønsket konsistens.

Processed with VSCO with a5 preset

Skjær fisken opp i terninger og stek i litt smør på høy varme. Fisken trenger ca 4 minutter i panna før den er klar. Når fisken begynner å bli klar kan du ha oppi spinaten, strø over litt salt og tilsette noe av pestoen. Rør alt godt sammen og hakk gjerne opp fisken i mindre biter.

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en god dæsj med fisk og pesto i en speltlompe, ha over litt creme fraiche + litt sitron og hampfrø og NYT!

Ha en strålende dag videre!

                                                                         Maria💛

 

LagreLagre

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s