Pannekaker med spelt og havremel

Hei mandag!💛

I dag har vi første offisielle feriedag her i huset. Det vil si den første av 3 friuker fra barnehagen. Neste gang Ulrik skal i barnehagen er det på stor avdeling (!!!) Om noen få dager har Lasse ferie og det blir herlig!

I dag regner det på våre trakter, så utenom en liten tur på butikken har vi kost oss inne med pannekakelaging. I dag ble det tynne og originale pannekaker til lunsj – selvsagt med en liten twist. Jeg liker best å bytte ut hvetemel med noe annet da hvitt mel ikke tilfører noe som helst næring i maten. Så i disse pannekakene finner du en kombinasjon av speltmel og havregryn.

Processed with VSCO with a5 preset

Disse er skikkelige gode og mektige, og du kan gjerne ha de til både lunsj og middag. Ungene liker best smør på og spiste både 2 og 3 pannekaker hver. Jeg toppet min med peanøttsmør, blåbær og banan – NAM! Jeg fikk ca 12 pannekaker av denne røra så her blir det nok kalde pannekaker til kvelds😋😋😋

                                                                    Du trenger💛

2dl sammalt speltmel

1dl havregryn (mal til mel) eller bruk vanlig havremel

1ss vaniljekesam

4dl Helmelk

3egg

Slik gjør du💛

Bland sammen det tørre og ha i vaniljekesam og melk. Rør alt godt sammen før du tilsetter eggene. La røra svelle i ca 15 minutter før du steker dem i en varm panne med smør.

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en nydelig dag videre!

Maria💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s