Speltlompepizza uten kjøtt

Hei på deg💛

Søndag er en ekstra fin dag å lage noe godt til middag. Som regel er vi gjerne på familiebesøk og får middag der, men i dag ble det pizza på bordet her hjemme. Pizzaen vi lagde i dag er en superkjapp og lettvint pizza som du lager på null komma niks. Vi bruker gjerne speltlomper som base og da er det bare fyllet du trenger å tenke på.

Processed with VSCO with a5 preset

I dag falt valget på en kjøttfri variant som vi synes er greit å ha innimellom. I fyllet bruker jeg saftige bønner og grønnsaker så her blir man god og mett. Jeg bruker også det jeg finner i kjøleskapet – og i dag hadde vi hvitløk, en åpnet pakke med tomatsaus, en halvtom creme fraiche og en squash. Bønner, ost og spinat er alltid i hus så her var ingrediensene komplett!

Som pizzasaus brukte jeg det som var igjen av creme fraichen, 2ss hakkede tomater og 1 fedd hvitløk. Som sagt er dette en middag som skal være kjapp å lage og da er det viktig å utnytte de ingrediensene man har i kjøleskapet.

Du trenger💛

5 speltlomper

2ss creme fraiche + 2ss hakkede tomater + salt&pepper

1/2 squash

 1 sjalottløk

1 pakke bønner

1 god neve spinat

1/2 pakke rivost

Slik gjør du💛

Sett ovnen på 200 grader. Lag tomatsausen og fordel jevnt over speltlompene. Ha en klatt smør i en stekepanne og tilsett sjalottløk. La løken bli blank og tilsett opphakket squash. Skyll bønnene og ha i stekepanna. Bland alt godt sammen og la det steke i ca 5 minutter. Fordel fyllet over lompene – ha på ost + spinat og stek midt i ovnen i 15 minutter.

Server gjerne med aioli og en god salat!

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig søndagskveld!

Maria💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s