Ting jeg elsker fredag

God morgen og hei fredag! 

Her kommer ukens faste “ting jeg elsker fredag”. Litt av hvert med andre ord – både mat og andre ting. I dag deler jeg 3 ting som har stått høyt på listen min denne uken; grønn smoothie, egg med kål og så vil jeg dele mitt favoritt merke innen vask!

Speilegg med kål🍳🍳

Okei hvem andre enn meg digger speilegg? Det er jo definisjonen på helgefrokost og jeg tar mer enn gjerne et speilegg på skiva. Jeg liker best litt langstekt med knust plomme. Hel plomme for meg er uaktuelt, både i kokt og stekt egg🙊🙊 Nå er det stekt egg med kål som er den store snakkisen her i huset. Stekt egg med litt sautert kål – NAM! Ta en god klatt smør i panna, kakk et egg og ha over litt kål + litt salt. Server med godt brød til!

Processed with VSCO with a5 preset

KLAR vaskemiddel🌿🌿

Når du har to barn med atopisk eksem er det ekstra viktig å velge gode vaskeprodukter. Her i huset er vi veldig forsiktige på hva vi bruker, særlig med tanke på ungene. Klar er en serie med bærekraftige produkter med god effekt. Det er ikke tilsatt unødvendige kjemikalier og de produseres med tanke på miljøet. Så disse produktene her er tipp topp tommel opp! Vaskemiddelet vi bruker er mildt for huden, er svanemerket og vegansk. Flasken er laget på 100% resirkulert plast og etiketten er laget av bærekraftig materiale. Anbefaler at alle prøver dette!

Processed with VSCO with a5 preset

Green Smoothie Bowl🍌🍌

Grønn smoothie? JAJAJA! Altså det er fint lite som slår en grønn og deilig smoothie til frokost. For meg har det nærmest blitt en vane og jeg elsker å starte dagen med denne næringsrike skåla. I det siste har jeg byttet ut vanlig banan med frossen banan and hello så godt det er. Skikkelig kaldt og friskt – perfekt i sommervarmen. Frys gjerne bananene når de er litt brune (ta av skallet) så blir de ekstra gode og søte i smoothien!

Du trenger💛

1/2 frossen banan

1/2 avokado

1ss gresk kokosyogurt

1ss chiafrø

1ss hampfrø

1-2dl mandelmelk

1ss peanøttsmør

1 neve spinat (gjerne frosne)

Blend alt sammen og ha i en skål. Topp med friske blåbær og kokosflak – ENJOY!

Da må du ha en nydelig fredag i sommersola.

Maria💛

LagreLagre

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.