Ting jeg elsker fredag

God morgen og god fredag til deg💛

Her har dagen startet med et skikkelig vaffelbonanza! Ulrik hadde veldig lyst å ha med seg vafler i barnehagen, og siden de er ca 5 barn i hele barnehagen (!!!) så tenkte jeg at det måtte la seg gjøre 😉 Så her var det rett i matlagingen klokken 8 i morges – herlig start på helgen!😊

I dag er det på tide med en ny runde med “ting jeg elsker fredag”. Denne uken har gått til mye lett sommermat og kalde drikker – perfekt i sommersola.

Kjøleskapsgrøt med gurkemeie🌟

Aaaah jeg elsker en god gurkemeie latte og med tanke på alle de fantastiske helsefordelene med gurkemeie er det tipp topp tommel opp! Tidligere i uka eksperimenterte jeg litt med kjøleskapsgrøt med gurkemeie i. Resultatet ble skikkelig godt og det var en super morgenboost.

Her har du oppskrift:

1ts gurkemeiepulver✨1ts ingefærpulver✨1dryss pepper + 1 dryss kanel✨1ts cocosa olje✨2dl havremelk✨1ts lønnesirup✨2ss havregryn✨1ss chiafrø

Ha alle ingrediensene utenom havregryn og chiafrø i en gryte og varm opp. La væsken avkjøles litt før du tilsetter gryn og chiafrø. Sett kaldt i kjøleskapet over natten.

Bananpannekaker til kidsa🍌🍌

Jeg er “hendene i været” for alt av sunn mat jeg får i ungene mine. Klara er som regel glad for alt hun får, mens storebror er i en litt mer kresen fase. Han er 3 år og veldig bestemt. Mitt triks er å gi han en stjerne for hver nye ting han smaker på, og det fungerer helt supert for oss. En annen ting jeg liker å gjøre er å tilsette diverse ingredienser i ungene sin mat. Lager du for eksempel smoothie eller pannekaker så merker de ikke forskjell uansett. Denne uken har bananpannekaker vært den store helten! Begge kidsa spiser både 3 og 4 pannekaker og det er gull verdt.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

1 banan

2 egg

2dl havregryn

1ts chiafrø

1ts cocosa olje

1ts fiberfin (hvis du har dette er det et supert tilskudd i kosten)

Miks alt godt sammen og stek!

Vannmelon slush🍉🍉

Okei her snakker vi leskende og deilig sommerdrink. Lekende lett er det å lage og smaken er definisjonen av sommer. Finn frem en blender, ha i 2 kopper med oppkuttet vannmelon, en hånd isbiter og 4dl farris. Utrolig forfriskende på en varm sommerdag.

Processed with VSCO with a5 preset

Håper du får en nydelig helg!

                                                                       Maria💛

LagreLagre

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s