Mango og banan grøt

God morgen og god onsdag💛

Jeg liker veldig godt å lage barna sin mat fra bunnen av. Såklart hender det at vi gir dem et og annet middagsglass innimellom, men som en hovedregel får de mat som er hjemmelaget. En av grunnene til dette er at hjemmelaget mat er best med tanke på ingredienser og tilsetningsstoffer, men en annen grunn er rett og slett av våre barn har hatt en del trøbbel med mage og avføring. Ulrik er under utredning for cøliaki og Klara har litt av det samme som Ulrik hadde da han var liten.

Processed with VSCO with a5 preset

Med dette i bakhodet prøver vi så godt vi kan å finne et kosthold som passer for våre barn. Da er det enklere å lage maten selv med tanke på innhold og ingredienser.

Et eksempel på kjøpemat de har reagert på er posesmoothier fra Nestle og lignende. Klara har aldri hatt problemer med disse, men for Ulrik ble de rett og slett for sterke. I slike poser tilsetter de alltid en liten skvett sitronjuice som gjør at produktet skal holde lengre og ikke bli dårlig. For noen små mager kan dette bli for mye.

Processed with VSCO with a5 preset

Heldigvis skal det ikke mange ingrediensene til for å lage hjemmelaget smoothie/fruktgrøt. Det gjør du på 1 2 3 og resultatet blir både friskt, ferskt og godt. En favoritt her hjemme er mango og banan grøt. Den er kjempe god som et lite mellommåltid eller som en søt dessert etter middag. I slike grøter/ smoothier er det også enkelt å tilsette litt andre viktige næringskilder – som for eksempel chiafrø.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger til 2 små mager💛

1 banan

1 mango

1ts chiafrø

1ts solsikkekjerner

1ts cocosa olje

En skvett melk/vann for å blande det ut

Slik gjør du💛

Ha alle ingrediensene i en blender og miks godt. Server!

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig dag!

                                                                        Maria💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s