Bløtkake med blåbær og pisket krem

Hei og god mandag💛

På lørdag feiret vi Klara sin 1 års dag med gaver, god mat og familiebesøk. En kjempe koselig bursdag med andre ord. På menyen stod varm lunsj og diverse kaker. En av kakene var en skikkelig tradisjonell og rosa bursdagskake med peppa pig dekor på. Super søt og veldig godt mottatt av bursdagsbarnet.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg liker veldig godt når det er et sukkerfritt alternativ på kakebordet (og kommer du til meg er det som regel det)😉 På lørdag falt valget på en kake laget av en sukkerfri kakemiks fra funksjonell mat. Helt genial og svært enkel å lage. Her kan du tilsette ingredienser som du vil, eller så kan du følge det som står på pakken.

Processed with VSCO with a5 preset

I kakemiksen skal du tilsette 4 egg samt litt vann, men resten er valgfritt. Jeg valgte for eksempel å bytte ut oljen med gresk yoghurt da jeg var ute etter et litt saftigere resultat. Jeg tilsatte også litt kokosmasse, sukrin+, kanel og vaniljepulver for en søtere smak. Denne kaken passer perfekt for deg som vil passe på sukkerinntaket eller for deg som har glutenallergi. Miksen er såkalt “lavkarbo” og inneholder svært lite karbohydrater sammenlignet med en vanlig kake.

Etter steking og avkjøling delte jeg kaken i to og fordelte pisket kremfløte i og over kaken.  I midten av kaken passet jeg på å smøre ut litt sukkerfritt blåbærsyltetøy for smakens skyld. Selve kaken dekorerte jeg med noen ferske blåbær.

Processed with VSCO with a5 preset

Resultatet ble utrolig godt og saftig og jeg kan mer enn gjerne anbefale denne miksen:-)

Du trenger💛

1 pakke kakemiks

4 egg

2dl vann

2ss gresk yoghurt

1ss sukrin +

Et dryss kanel + et dryss vanilje

1 pakke kremfløte

Blåbærsyltetøy

Blåbær

Slik gjør du💛

Sett stekeovnen på 175 grader over og undervarme. Ha egg, vann og yoghurt i en miksebolle og rør godt sammen. Ha i det tørre og bland godt. Smør en rund kakeform (24cm) og ha i røra og stek på midterste rist i ca 35 minutter.

Processed with VSCO with a5 preset

Pisk krem av 1 pakke kremfløte mens kaken avkjøles (Tilsett gjerne 1ts sukrin+ i). Del kaken i to og fordel syltetøy og krem i midten før du smører resten av kremen på toppen. Pynt med ferske bær og litt mørk sjokolade.

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en nydelig mandagskveld!

Maria💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s