Ting jeg elsker fredag

Hei og god F R E D A G!

Jeg vet ikke med deg, men jeg elsker fredagsfølelsen. I dag venter kakebaking og bursdagsplanlegging – vi feirer Klara sin 1års dag i morgen. Krysser fingrene for strålende sol og sommervær💛

Ispinnerformer

Denne uka kom jeg over noen helt fantastiske isformer fra lekue. Altså her snakker vi easypeasy iskrem laging. Disse er laget av silikon former (noe som er helt genialt med tanke på søl), og du kan faktisk stable dem oppå hverandre i frysen. Formene kommer også i flere morsomme figurer så her kan du imponere med hjemmelaget is! Ungene (spesielt Ulrik) syntes det var utrolig stas med en litt annerledes is. Med i pakken får du tips til gode oppskrifter – jeg mikset og trikset litt med ulike smaker og resultatet ble kjempe godt. Til ungene lagde jeg en smoothie versjon med mango og ananas, og så ble det en kremete versjon med sukrin+ til oss voksne. (Oppskrift kommer senere).

Gurkemeielatte 

Yes you know it – meg og mine latter. Jeg får rett og slett ikke nok av varme, deilige og næringsrike drikker som booster systemet. 1 – 2 ganger i uka passer jeg på å få i meg en liten gurkemeielatte. Gurkemeie er et supert krydder som virker betennelsedempende i kroppen og det er en kraftig antioksidant. Det viktigste når du bruker gurkemeie er å alltid blande det med pepper (da får du den beste virkningen).

Processed with VSCO with a5 preset

I min latte bruker jeg:

1ts gurkemeiepulver – 1 dryss med pepper – 1ts ingefærkrydder – 1 dryss med kanel – 1ts kokosolje – 2dl havremelk – 1 dråpe steviavanilje

Ripsbær 

Vi er så heldige at vi har en søt liten ripsbærbusk i hagen. Med tanke på mine manglende gartner ferdigheter holdt jeg faktisk på å grave opp denne busken i våres. Veldig glad for at jeg ikke gjorde det… I går tok meg og Ulrik med oss en stor skål og dro på ripsbærsanking. Etter plukk og rens var det rett på kjøkkenet for å lage syltetøy og saft. Med litt Sukrin+ i bæra ble resultatet søtt og godt uten raffinert sukker.

Ha en nydelig fredag!

Maria💛

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s