Mine 5 viktigste hverdagsprinsipper

Hei!💛

For ca 1 år siden la jeg om kostholdet helt. Dette ble en livsstilsendring for meg og jeg fikk samtidig en ny tankegang som fokuserte på “hva trenger kroppen min for å fungere” i stedet for utseende og kalorifattig mat. Nøkkelen til et sunt liv er å ha visse grenser og noen prinsipper du følger i hverdagen. Så i dag deler jeg mine 5 viktigste hverdagsprinsipper.

Processed with VSCO with a6 preset

Ikke gå på diett

Jeg har selv vært en av dem som har prøvd ulike dietter og jeg vet first hand hvordan det er å telle kalorier. Ikke bare er det totalt utmattende, men det fører også til at du mister matgleden og kroppen blir utslitt. I stedet for å straffe kroppen din med å telle kalorier og nekte deg selv nok mat vil jeg anbefale å putte i deg masse gode næringsstoffer. Ikke vær redd for å spise mat med mye kalorier – næringsstoffene er MYE viktigere. Når du spiser mat som fungerer optimalt for kroppen er det også lettere å ta sunne valg i løpet av dagen.

Spis regelmessig

Jeg anbefaler at du spiser næringsrik mat ofte og regelmessig gjennom dagen. Husk å ha en viss balanse i måltidene dine der du fokuserer på proteiner, sunt fett og fiber. Dette hjelper å balansere blodsukkernivået, det booster energinivået og det holder humøret stabilt. Husk også å drikk masse vann – helst 2 liter til dagen.

Tenk positivt

For meg er nøkkelen til god helse og et lykkelig liv positiv tankegang. Det betyr å føle seg komfortabel i egen kropp, ta sunne valg og velge å se muligheter i alle situasjoner. En måte jeg gjør dette på er at jeg uttrykker takknemlighet gjennom hele dagen. Start med 3 ting du er takknemlig for hver morgen så skal du se at humøret følger etter.

You are aweSome

Minimer stress og få opp energinivået

Når du er stresset går kroppen i faremodus og det er vanskelig å fungere optimalt. Jeg har selv slitt mye med stress, og jeg jobber aktivt hver dag for å minimere dette. Min kropp fungerer utrolig mye bedre når stressnivået er ikkeeksisterende og jeg merker stor forskjell i energinivået. Så husk å stress mindre, få nok søvn og gjør ting som gjør deg glad og fornøyd.

Beveg deg

Det sier seg selv at en av hovedingrediensene til en sunn kropp og et sunt sinn er å bevege kroppen. Kom i kontakt med egen kropp og fokuser på hva din kropp trenger for å fungere optimalt. Gå turer, bruk tid på favoritt idretten din – det viktigste er at du rører på deg. For meg er yoga en super måte å bevege meg på og samtidig stresse ned. Du trenger ikke å være en yogaeekspert for å utøve enkle øvelser – kjøp deg en matte og sett på YouTube yoga for nybegynnere – alle må starte et sted.

Processed with VSCO with a5 preset

Dette er mine personlige tips for en bedre hverdag  – det må sies at ikke alt fungerer for alle, men disse prinsippene har hjulpet meg til en bedre livsstil. Jeg håper du kan ta med deg noen gode tips.

Maria💛

LagreLagre

LagreLagre

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s