#kuttetsukker challenge

 

Hei fine deg!

Jeg vet ikke med deg, men jeg trives veldig godt med å redusere sukkerinntaket mitt. Såklart finnes det øyeblikk der jeg har lyst å dykke hodet mitt i verdens største skål med smågodt, men jeg prøver å tenke langsiktig i stedet for å falle for fristelsen. Men alt med balanse. Det som fungerer for meg fungerer kanskje ikke for deg, og vi er alle forskjellige med ulike behov. Så når du føler for det, “eat the chocolate, drink the wine”. Bare ikke gjør det til en daglig vane 😉 Hva med engang i uka for eksempel?

IMG_8017

I dag tenkte jeg altså å utfordre deg på en #kuttetsukker challenge. Altså 1 uke uten sukker, og da mener jeg uten raffinert og tilsatt sukker. Godteri, brus, boller, sjokolade og andre varer med tilsatt sukker. Prøv å se på varedeklarasjonen på produkter du kjøper. Jeg kan gi deg et eksempel: i dag kan du finne mye ferdige smoothies og juicer i butikker/ kafeer og kiosker. Noen av disse ferdigstilte produktene kan inneholde opptil 50gram sukker per enhet. Med dette i bakhodet er det mye bedre å lage mat hjemme, særlig når du kommer til drikke.

Så hvis du er med 👉 helt supert! Utfordre deg selv på å lage mat fra bunnen av. Eksperimenter med smoothies og nytt noe av frukten med friske grønnsaker i stedet. Spis litt mørk sjokolade, friske oliven og gjerne noen nøtter hvis du føler søtsuget melder seg. Lykke til.✨✨✨

Maria

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.